• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

VACATURE BOEKHOUDKUNDIG MEDEWERK(ST)ER

VACATURE BOEKHOUDKUNDIG MEDEWERK(ST)ER

Boekhoudkundig medewerk(st)er Ben jij een financieel talent en op zoek naar een uitdaging in Weert? Heb jij overzicht op een boekhouding, ben je sterk met cijfers en op zoek naar een vaste rol als boekhoudkundig medewerk(st)er? Dan zoeken wij jou. WEST-administratie is van een kleinschalig naar een ruim klantenbestand gegroeid door de jaren heen. Het bedrijf verzorgd voor ondernemers de boekhouding, belastingaangiftes of salarisadministratie. De filosofie van het bedrijf is: behandel de administratie van een klant alsof het je eigen administratie is. Taken en verantwoordelijkheden Funge…

Arbowet gewijzigd

Arbowet gewijzigd

Werkgevers hebben volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) twee verplichtingen ten aanzien van hun werknemers. Zij moeten ervoor zorgen dat hun werknemers en ingehuurde krachten veilig kunnen werken en zonder schade voor hun gezondheid. Daarnaast moeten zij samen met de arbodienst hun zieke werknemers adequaat naar herstel begeleiden. Per 1 juli 2017 zijn daar nieuwe verplichtingen bijgekomen door wijziging van de Arbowet. In dit artikel informeren wij u welke verplichtingen dat zijn en wanneer u contracten hierop moeten aanpassen; ook enkele handige tips om kosten te beperken.

Actiepunten najaar 2017

Actiepunten najaar 2017

Naast de acties die nodig zijn in verband met de Belastingplannen 2018 zijn er jaarlijks terugkerende actiepunten die u voor het einde van het jaar moet ondernemen om optimaal fiscaal voordeel te behalen. Het zijn juist deze actiepunten die eenvoudig worden vergeten. Met dit artikel maken wij u hierop attent. Daarnaast brengen wij tips en attentiepunten onder de aandacht die samenhangen met regelingen die eindigen aan het eind van het jaar of daarna juist beginnen en waarvan de besluitvorming al in een eerder stadium definitief is geworden, bijvoorbeeld al bij de Belastingplan.

Subsidieregeling SDE+

Subsidieregeling SDE+

Duurzaamheid is hot. Steeds meer bedrijven wekken hun energie en warmte duurzaam op. De terugverdientijd van een investering in zonnepanelen wordt steeds korter en meedoen aan duurzaamheid is goed voor het imago. Ook particulieren investeren vaker in duurzame energie. Wil jij ook meedoen? Daarvoor is het nu een mooi moment, want de overheid komt je tegemoet met een subsidie in het kader van de subsidieregeling ‘Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)’.

ZW/WGA 2018: bij het UWV of eigenrisicodrager bij een verzekeraar?

ZW/WGA 2018: bij het UWV of eigenrisicodrager bij een verzekeraar?

Is het voor mij zinvol om volgend jaar eigenrisicodrager te worden of te blijven voor de ZW-uitkeringen en/of de WGA? Of is terugkeer naar ‒ of blijven bij ‒ het UWV voordeliger? Ben je een werkgever met een premieloon tot € 1.800.000? Met onderstaande informatie kun je bepalen of overstappen voor jou zinvol kan zijn. Wil je overstappen? Dan moet je dat 13 weken van te voren aanvragen. Wil je per 1 januari 2018 over, dan moet je dit dus uiterlijk 1 oktober 2017 bij de Belastingdienst aanvragen.

Persoonlijke checklist bij overlijden

Persoonlijke checklist bij overlijden

De Belastingdienst stelt een online tool voor nabestaanden beschikbaar. Met deze tool kunnen zij een persoonlijke checklist samenstellen na het overlijden van een naaste. De checklist dient als hulpmiddel bij de afhandeling van diverse fiscale zaken na een overlijden.

Lang leve het LIV

Lang leve het LIV

‘Lange leve het LIV’   Inleiding Heb je of neem je werknemers in dienst uit de twee laagste inkomensgroepen? In dat geval ligt er sinds 1 januari 2017 een mooi voordeeltje op je te wachten: het Lage-Inkomensvoordeel (LIV). Het UWV stelt het LIV vast en de Belastingdienst betaalt je het voordeel uit. Wil je weten hoe je eraan kunt komen, lees dan deze cliëntenbrief.   Wat houdt het voordeel in? Je krijgt het LIV voor werknemers van wie het gemiddelde loon op jaarbasis tussen 100% en 125% van het wettelijk minimumloon bedraagt. Verder is vereist dat er voor die werknemer ten minste 1.248 u…

Verhoging minimum(jeugd)loon

Verhoging minimum(jeugd)loon

Inleiding Je bent ondernemer en je werkt met jongeren die het wettelijk minimumloon verdienen. Je hebt dan goed nieuws voor hun, want vanaf 1 juli 2017 krijgen zij meer loon. Dan gaat namelijk het minimum(jeugd)loon omhoog. Hier word je als werkgever met jonge werknemers in dienst niet blij van. Maar er is één troost, want een tegemoetkoming neemt de ergste pijn weg. Meer loon voor jonge werknemers De leeftijd voor het wettelijk minimumloon voor volwassenen gaat per 1 juli 2017 omlaag van 23 naar 22 jaar. Een jongere van 22 jaar verdient nu bij een fulltime dienstverband ten minste € 1.318,…